Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Vér és Könnyek

Etnikai feszültségek, háborúk, és elnyomás. Vér és könnyek minden mennyiségben a világ egzotikus helyeiről. Egy hírfüggő proli szemszögéből.

Friss topikok

Címkék

30y (1) Afrika (2) Al-Aszad (3) alavita (3) Aleppo (2) Amara (1) Amira (1) Ázsia (3) Barack Obama (1) Basr (1) Bejrút (1) berber (1) Berri (1) Boko (1) buddhizmus (1) Burma (1) csata (1) drog (1) dzsihad (1) dzsihád (1) Dzson (1) dzsungel (1) egyenjoguság (1) Észak (1) Fadela (1) fehér mudzsahedinek (1) FEMEN (1) feminizmus (1) franciák (1) Frangieh (1) Gemayel (1) háború (5) hajó (1) Haram (1) harc (1) Hezbollah (1) Igbo (1) insta (1) Irán (1) Iszlám (5) Jihad (1) John Kerry (1) kamikaze (1) Karen (1) katasztrófa (1) Kim (1) Kína (1) kommunizmus (1) Korea (1) közel-kelet (1) Közel-Kelet (3) kurdok (1) légicsapás (1) Libanon (1) Líbia (1) lol (1) mellek (1) Ne (1) népirtás (2) Nigéria (1) Nimitz (1) nukleáris (1) Obama (2) olaj (1) olajfolt (1) ópium (1) Osama Bin Laden (1) polgár (1) repülőgép-hordózó (1) Rohingja (1) RPG-7 (1) Sabina Selimovic (1) Samra Kesinovic (1) selfie (1) Shan (1) Shell (1) Száhel (1) Szaud Arabia (1) Szíria (4) szunni (1) T-72 (1) tengeri (1) terrorizmus (2) Thaiföld (1) tinik (1) tuareg (2) Tunézia (2) ujságírok (1) Un (1) ütközet (1) városi harc (1) videó (1) Win (1) yolo (1) Yoruba (1) Címkefelhő

A földi pokol

2013.04.05. 07:55 Körzeti Meghízott

Aki figyelemmel követte a múlt heti Fidesz ellenes tüntetéseket, rájöhetett, hogy mennyire unalmas ez a hely. Én mondjuk csak a képeket néztem meg, de úgy elvette a kedvemet az egésztől, mint amikor Milkát ígérnek húsvétra, de a csomagban csak Katica tortabevonót találtam ovisként. Vannak akik viszont nem játszanak ilyen óvatosan, pedig soha nem fogják megkapni amit akarnak.

A mai adagban egy olyan országról lesz szó amiről senki nem tudja biztosan, hogy hívják, mert teljesen mindegy. Ugyanis ország helyett, jobb csak permanens csatatérként kezelni. Bizonyám, ez Burma/Mianmar.

A cikknek az apropója a muzulmán-ellenes villongások az ország nyugati részében. A burmaiak pedig tudják, hogy kell egy jó bulit összehozni. Kezdjük talán ott, hogy a muzulmánokat ritkán képzeli az átlag Európai olvasó elnyomott kisebbségként a Gázai övezeten kivűl. A militáns buddhisták mellett, viszont a mudzsahedinek nem nagyon rúghatnak labdába.

Az ország muzulmánjai :a Rohingják. Saját elmondásuk szerint a nevük kegyelmet jelent, ez eleve nem jó ómen egy terrorista csoport elindításához. A bázis=oké, Mozgalom a szabad Tuareg földért=jó, Mártírok és harcosok vérben született szövetsége=MENŐ, Kegyelem=felejtsd el papa. Tavaly kezdődött a konfliktus amikor a moszlimok tüntetést szerveztek. A többiek pedig úgy döntöttek, hogy válaszul begyújtanak minden gyanús házat. A gyanús ház alatt pedig azt értem, hogy mindenki aki azon a környéken lakik. Amikor pedig militáns buddhistákat írtam, akkor pedig arra gondoltam, hogy nagyjából mindenki. Idáig nyolcvanan haltak meg és százezren menekültek el.

Az örök szabály. Sok pálmafa = sok szenvedés

Burmában mindenki szereti a balhét. Ez pedig a remek multikulti jellegből adódik. Ne higgy a körszakállás szociológia tanárodnak. A sok etnikai csoport a világ legnagyobb részén egyet jelent a sok vérrel. Vannak itt még: Shanok, Karenek (ők a kakukk tojás keresztények), Kachinnok és még kitudja kicsodák. Amit róluk tudni kell, hogy nagyjából közös célok vezérlik a működésüket: 1.) megszerezni a völgyet ahol a dzsungellel ellentétben lehet valamit termeszteni 2.) rátenni a kezüket az ópium földekből járó nyereségre 3.) független államot kialakítani vagy legalábbis olyat ahol ők hozzák a szabályokat. Nem csoda, hogy a Burmaiknak sose sikerült eladni az ábrahámita poklot, ők ugyanis oda születtek.

Az országot megszállta már Kína, Sri Lanka (bizony), szokás szerint a britek, ami pedig az útjukba került, felgyújtották. Az igazi rendetlenkedés azonban ’48-ban kezdődött. Ahhoz, hogy megértsük menjünk vissza egészen ’41-ig. A japánok éppen a britek ellen próbáltak nyerni ehhez pedig igénybe vették egy Ne Win nevezetű gerilla vezért szolgáltatásait. Jól is ment az üzlet, azonban ’43-ban a gerillák rájöttek, hogy a japánok egész egyszerűen őrültek, és oldalt váltottak. Nem nagyon írható a késlekedés a számlájukra. Akkoriban nem volt internet, ahonnan ennek a csodálatos rajzfilmpornót, és a mártíromságot piedesztálra helyező kultúrának a vívmányairól értesülhettek volna. Az átállással a britek kiverték a japókat és rájöttek, hogy a burmaiak egész egyszerűen őrültek, és inkább kivonultak. Ne Win pedig megkapta a saját országát.

Ő pedig azt csinálta, amit a gerilla vezérek szoktak ilyenkor. Ravasz hadvezérből napszemüveges félkegyelművé változott, és elkezdte építeni a szocializmus. A mai napig nem tudni még becslésre sem, mennyien haltak meg az anarcho-szindikalista barakkokban.

A világ pedig rájött, hogy Mianmárral foglalkozni nem érdemes. Az indiaiak a Kareneket, a kínaiak a kommunistákat, az amerikaiak mindig valamelyik véletlenszerűen kiválasztott etnikai csoportot támogatják. A thaiföldiek pedig azt aki meghosszabbítja a polgárháborút, és közben ügyelnek arra, hogy senki még csak ne is nézzen onnan az országuk felé.

2011 óta az Egység A Demokráciáért pártnak kellene Burmát egy csendes budai lakóparkká változtatnia. Nos úgy néz ki pontosan másfél évig sikerült nekik elhitetni a világgal, hogy menni fog. De őszintén szólva nem sajnálom. Nekem ugyan nem hiányzik több békés felvonulás.

4 komment

Címkék: buddhizmus drog háború polgár ópium terrorizmus dzsungel népirtás Kína Ázsia Thaiföld Karen Burma Win Iszlám Ne Rohingja Shan

A bejegyzés trackback címe:

https://vereskonnyek.blog.hu/api/trackback/id/tr775196590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása