Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Vér és Könnyek

Etnikai feszültségek, háborúk, és elnyomás. Vér és könnyek minden mennyiségben a világ egzotikus helyeiről. Egy hírfüggő proli szemszögéből.

Friss topikok

Címkék

30y (1) Afrika (2) Al-Aszad (3) alavita (3) Aleppo (2) Amara (1) Amira (1) Ázsia (3) Barack Obama (1) Basr (1) Bejrút (1) berber (1) Berri (1) Boko (1) buddhizmus (1) Burma (1) csata (1) drog (1) dzsihád (1) dzsihad (1) Dzson (1) dzsungel (1) egyenjoguság (1) Észak (1) Fadela (1) fehér mudzsahedinek (1) FEMEN (1) feminizmus (1) franciák (1) Frangieh (1) Gemayel (1) háború (5) hajó (1) Haram (1) harc (1) Hezbollah (1) Igbo (1) insta (1) Irán (1) Iszlám (5) Jihad (1) John Kerry (1) kamikaze (1) Karen (1) katasztrófa (1) Kim (1) Kína (1) kommunizmus (1) Korea (1) közel-kelet (1) Közel-Kelet (3) kurdok (1) légicsapás (1) Libanon (1) Líbia (1) lol (1) mellek (1) Ne (1) népirtás (2) Nigéria (1) Nimitz (1) nukleáris (1) Obama (2) olaj (1) olajfolt (1) ópium (1) Osama Bin Laden (1) polgár (1) repülőgép-hordózó (1) Rohingja (1) RPG-7 (1) Sabina Selimovic (1) Samra Kesinovic (1) selfie (1) Shan (1) Shell (1) Száhel (1) Szaud Arabia (1) Szíria (4) szunni (1) T-72 (1) tengeri (1) terrorizmus (2) Thaiföld (1) tinik (1) tuareg (2) Tunézia (2) ujságírok (1) Un (1) ütközet (1) városi harc (1) videó (1) Win (1) yolo (1) Yoruba (1) Címkefelhő

Szíria I. : Obama és a 3+1 rossz választás

2013.09.03. 22:46 Körzeti Meghízott

Véget ért a jóídő. Aminél jobb hír nincs az olyan dagadékoknak, mint nekem, akik jobban félnek a melegtől, mint Napóleon az orosz téltől. Egyszerűen, nincs azaz isten, aki miatt érdemes lenne kibírni a buszon a munkanélküliségből oda-vissza lötykölődni, a pisztolytáskámra, a szagomra, és a szar ruhámra megvető pillantásokat vető tömeget kibírni. A strandokat inkább nem is említem. Barna fog, fehér test.

Szerencsére a világ tovább is ellát engem a Közel-Keletről érkező véres hírekkel, ezért nem kell sokat foglalkoznom az itthoni eseményekkel. Ezen kívül pedig a Szíriai helyzethez egyáltalán nem értő újságírókkal. Azt azonban mégis be kell látni, hogy akármit nézek meg akármelyik videómegosztón, nincs a Kerry-Obama párosnál kiábrándítóbb.

Szarban van

Az Obama kormányzat a „csalódtam benne” szintről gyorsan süllyedt „ez az egész rohadtul szomorú” felé. Egy Wall Street-i technokrata, aki miatt még Ronald Reagant és visszasírják az amerikaiak. Igen. Mindenki érti. Fekete. Fehérek a csicskái. Amerikában. De ez azoknak az eseményeknek a része, ami a második évadtól kezdve megszűnik viccesnek, vagy izgalmasnak lenni. Pláne akkor, amikor az elnöki székre pályázó Kerry fátyolos szemmel bejelenti, hogy átlépték a „Red Linet”. Ami Irakban nem zavarta őket. A hab a torta tetején pedig, hogy Kerry – Hilldoggal ellentétben — egyáltalán nem ért a külpolitikához. Ezt manapság újságíró nyelven „humanista héjának" mondják.

Miközben a Földközi-tengeren cirkál éppen a USS Nimitz Carrier Group, nézzük meg, mik azok a lépések amiket Obama megtehet:

  1. Kinyirják Aszadék maradék hadseregét légi támadásokkal.
  2. Megjátsszák, hogy csinálnak valamit miközben, semmit nem csinálnak. Nagy durranások effektív stratégiai hatás, és mobil erőprojekció nélkül.
  3. Nem csinálnak semmit.

JOKER: Megkérdezi, a Kongresszust hátha visszautasítják.

A katonai akcióhoz értő olvasók rájöttek, a harmadik a helyes megoldás. Ahogy volt Korea után bármikor. Persze, a legkevésbé valószínűbb. De miért is?

Az ok az izraeli és a szaúdi lobbi DC-ben. Mindkettő igen erős. Mindkettő utálja a másikat. Mindkettő ugyanazon az oldalon köt ki előbb utóbb. Mindkettő szeretné, hogy az USA elintézné Iránt nekik. Mindkettő utálja, és fél a Hezbollah-tól. És egyik sem akar erős siíta kötődésű szomszédot.

Az alaviták pedig csak Iránra, és a Hezbollah-ra számíthatnak, mint komoly szövetségesek. Az USA viszont az iraki, és az afganisztáni misszió óta nincs abban a helyzetben, hogy bármilyen humanitárius kárt a nyakukba varrhassanak. Nem beszélve — a valószínűtlen — földi megszálláskor bekövetkező hazai áldozatokról.

Még nagyobb szarban van

Reménykedhet mindenki, aki a nyugati államoknak szurkol, hogy a második választásnál maradnak, és minnél hamarabb elhúzhatnak Szíriából. Különben jön az újabb republikánus elnök. Obama biztosan nem fog jól aludni a következő Kongresszusi ülésig. Ugyanis a törvényhozás véleményét csak öt háború miatt kérték ki bevetés elött, abból pedig csak kettő játszódott 1898 után.

Arról, hogy miért lenne jobb az egészből kimaradni, miért használtak vegyi fegyvert Aszadék, milyen rendszert építettek ki az alaviták, és milyen alternatívái vannak a konfliktus megoldásának a következő posztban lesz szó.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: Barack Obama Irán Obama Szíria Közel-Kelet Hezbollah John Kerry Al-Aszad alavita Aleppo

A bejegyzés trackback címe:

https://vereskonnyek.blog.hu/api/trackback/id/tr475494312

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.09.04. 09:39:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása